Op Sinterklaasavond, 5 december, organiseren wij – initiatiefnemers van Achtertuin TV – een speciale aflevering vol tuincadeaus voor onze achterban.
Achtertuin TV is bedacht door Katja Staring (https://dailygreenspiration.nl/achtertuintv/) om iedereen tijdens de Coronacrisis af te leiden én om toch met elkaar de verschillende seizoenen te ervaren. Maar vooral ook om juist in deze tijd te laten zien dat je stress kwijt kunt raken in de natuur en dus ook in je tuin, of op je balkon. Want van groen word je rustig en happy.

Het team van AchtertuinTV bestaat uit Katja (@dailygreenspiration), Nienke (@magnoliatuinontwerp), Kim (@moesmeisje), Carlijn (@degroenebuurvrouw), Eline (@bloemenoogst) en Marleen (@omdetuinleiden). Gezamenlijk hebben wij zo’n 20.000 volgers.

Omdat de community van AchtertuinTV dol is op tuinieren én het fijn is om kennis te delen en samen de wereld iets groener te maken hebben wij van AchtertuinTV voor de Sinterklaaseditie maar liefst TWEE groene acties bedacht.

Actie 1 (kijkers/volgers)

1) Bij de ene actie kun jij één (of meerdere) kijkers/volgers van de AchtertuinTV blij kunt maken met jouw kennis, product of dienst op het gebied van tuinieren. Zo kun je én jouw product/kennis/etc onder de aandacht brengen én een tuinliefhebber blij maken. Een groene win-win!

Geef bijvoorbeeld een zadenpakket weg of maak iemand blij met een begin van een tuinontwerp. Ook kun je bijvoorbeeld een warme sjaal of vogelhuis weggeven.


Actie 2 (kerstpakket community garden)

2) Ook zullen we een kerstpakket samenstellen met een winactie, dat we in deze aflevering laten zien. We vragen de volgers van Achtertuin TV om een community garden (een tuin waar vrijwilligers samen werken aan een sociaal doel)  te noemen die dit ‘kerstpakket’ zou moeten winnen. Op maandag 7 december trekken we de winnaar zodat de artikelen uit het pakket op tijd kunnen worden verzonden.

Hoe doe je mee?

-Stuur een mail naar Marleen (marleen@omdetuinleiden.com) of naar Katja (info@dailygreenspiration.nl)

-Geef aan wat jij zou willen weggeven (product, kennis, in ieder geval gerelateerd aan tuinieren. Dit kunnen bijvoorbeeld ook warme sokken of een tuinkalender zijn)

-Geef daarnaast aan of dit om een ‘los item’ gaat of dat je graag ziet dat jouw product/kennis in het communitypakket terecht komt.

-Twijfel je of jouw product/kennis geschikt is? Neem dan even contact met mij (marleen@omdetuinleiden.com) of Katja (info@dailygreenspiration) op. Wij denken graag met je mee!

Alvast bedankt voor jouw bijdrage!