Projecten

April 2021 tot heden; Gemeente Schagen:

Momenteel ben ik als Groene Ambassadeur aan de slag in de Gemeente Schagen, waarbij ik de bewoners van Schagen laat zien dat het hebben van een groene tuin voor iedereen haalbaar is en hoe je ermee kunt starten.

De komende maanden staat er elke maand een ander onderwerp centraal, waarbij er ook een maandelijks (online) evenement over dit onderwerp zal plaatsvinden. Denk hierbij aan onderwerpen zoals; biodiversiteit, klimaatverandering, water in de tuin, zaaien, genieten in de tuin, bodemverbetering, bijen, etc.

Ik maak, samen met de bewoners van Schagen, groene reportages, ga op tuinbezoeken, verzorg live Q&A’s over diverse groene onderwerpen en bewoners kunnen deelnemen aan online workshops.

Samenwerken
➥Wil jij voor jouw project ook gebruik maken van een Groene Ambassadeur? Vul dan dit ✉formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Overige projecten
LETS Schagen
Misschien heb je er al eens van gehoord; buren of kennissen helpen elkaar (bijvoorbeeld door het uitlenen van spullen of ruilen van producten) en geven elkaar daar in plaats van geld, waardering voor. Het gaat hierbij dus vooral om een duurzame omgang met elkaar. Geld is niet belangrijk, relaties wel!

Wat is LETS?
LETS staat voor ‘Local Exchange and Trading System’ en is overgewaaid vanuit Canada. Het staat voor een manier van samenwerken waarbij geen gebruik wordt gemaakt van geld, maar wel van waardering.

Bij het samenwerken kun je denken aan het ruilen van producten, uitwisselen van goederen, het verlenen van diensten of iets wat je teveel/over hebt weggeven aan een ander.

Binnen gemeente Schagen ben ik een GROENE LETS gestart, waarbij alles in het teken staat van vergroenen. Denk bijvoorbeeld aan het uitwisselen van groene kennis, het uitlenen van materiaal om te vergroenen of het ruilen van stekjes. Iedereen is van harte welkom!

Het LETSEN (zo noem je het samenwerken bij LETS) gebeurt niet op een manier van ‘ik doe iets voor jou en jij iets voor mij’, maar juist op een ‘ik doe iets voor jou, jij doet iets voor een ander en nog een ander doet iets voor mij’. Ik wil hiermee de groene ‘relaties’ binnen Schagen versterken en misschien wel zelfs groene vriendschappen laten ontstaan. En uiteraard Schagen nóg groener maken; het helen van de aarde begint tenslotte in jouw tuin!

Meedoen
Ben jij woonachtig in gemeente Schagen en heb jij groene kennis, materiaal, stekjes of kun jij op een andere manier bijdragen aan het vergroenen van Schagen? Sluit je dan vooral bij ons aan, samen maken we het verschil!

Stuur me even een mail via marleen@omdetuinleiden.com en geef aan wat jouw groene bijdrage zou kunnen zijn of geef aan waar jij wel wat groene hulp bij kunt gebruiken! Inmiddels heb ik de eerste hulpvragen en aanbieders van hulp al mogen ontvangen, hartstikke leuk om deze aan elkaar te kunnen koppelen.

Aftrap
Zelf wil ik natuurlijk ook een groene bijdrage leveren en ik zal de komende tijd inwoners van gemeente Schagen voorzien van een kosteloos groen consult (ongeveer 90 min) waarbij ik in jouw tuin ga kijken hoe je optimaal kunt vergroenen, geef ik tips over klimaattuinieren en geef ik je groene handvatten zodat je ‘door de bomen het bos weer ziet’.

Mocht je hier interesse in hebben, stuur me ook dan even een mail via marleen@omdetuinleiden.com.

Hopelijk tot snel!