Over mij

Welkom!


Voor wie mij (nog) niet kent, mijn naam is Marleen.

Wat 3 jaar geleden begon als het doorsturen van prachtige foto’s van mijn tuin naar andere tuinliefhebbers, is ondertussen een beetje uit de hand gelopen. Al snel was daar het Om de tuin leiden Instagramaccount, een website en ook diverse online trainingen en tuintalks; een wekelijke live Q&A met een Groene Expert (bijvoorbeeld een voedselbosexpert, een vogelaar of een moestuinexpert).

Permacultuur Consultant
Ik ben me steeds meer gaan verdiepen in natuurlijk tuinieren en hoe je in de tuin een stabiel ecosysteem kunt creëren. Zo ben ik in aanraking gekomen met Permacultuur (waar het hier in de basis op neer komt is met de natuur mee tuinieren in plaats van tegen de natuur in). Om mijn kennis nog verder uit te breiden ben ik begonnen aan de opleiding tot Permacultuur Consultant (bijna afgerond) om zo nóg meer waardevolle informatie te kunnen delen.

Werkzaamheden
Inmiddels help ik ook diverse Groene Ondernemers (bijvoorbeeld De Plantendokter) om hun online zichtbaarheid te vergroten, ga ik een actieve rol vervullen voor de Gemeente Schagen in het vergroenen van de omgeving én ben ik begin april 2021 van start gegaan met de Om de tuin leiden Club waarbij ik in kleine groepen laat zien hoe je van je tuin een natuurgebied maakt waarbij er sprake is van een stabiel ecosysteem.

Om de tuin leiden Club
Bij de ‘Om de tuin leiden Club‘ laat ik je dus zien hoe je met de natuur mee kunt tuinieren, waarbij de bodemverbetering centraal staat, er geen gebruik wordt gemaakt van gif/kunstmest en iedereen zijn/haar tuin kan omtoveren in een natuurgebied. Ook onderdelen zoals het snoeien van fruitbomen, verplanten van struiken of het lokken van vogels naar de tuin zullen een plek krijgen bij deze natuurlijke tuinclub!

De Kleine Directeur
Tuinieren doe ik niet alleen; onze zoon Morris (De Kleine Directeur) geniet namelijk met volle teugen mee van alles groeit, bloeit en krioelt!

Contact
Wil je lid worden van de Om de tuin leiden Club , een afspraak maken voor interview of meedoen aan tuintalks? Of als je een andere vraag of opmerking hebt, kijk dan even hier!

Veel plezier met tuinieren!