Over mij

Welkom!


Voor wie mij (nog) niet kent, mijn naam is Marleen.

Wat begon als het doorsturen van prachtige foto’s van mijn tuin naar mede tuinliefhebbers, is ondertussen een beetje uit de hand gelopen. Al snel was daar het Instagramaccount en dus nu ook een website.

Ik ben een echte taalfreak, een ‘naam verzinnen’ voor een Instagramaccount/website was dan ook niet moeilijk! Ik hou van spreekwoorden en al heel snel was daar ‘Om de tuin leiden‘.

Met deze website wil ik iedereen laten zien dat het hebben van een (groene) tuin niet veel tijd/geld hoeft te kosten. De tuinplanten op mijn site hebben weinig tot (bijna) geen onderhoud nodig.

Daarnaast merk ik dat het hebben van tuinieren als (gezonde) hobby soms nog weleens wordt gezien als ‘iets van vroeger’ en dat ‘alleen gepensioneerden tijd doorbrengen in de tuin’. Dit is dus zeker niet waar. Ik neem je mee in de wereld van Trendy Tuinieren!

Ook zonder ‘groene vingers’ kun je de tuinplanten, die ik voor je heb gesorteerd per seizoen, in leven houden! Ik hou ervan om elk seizoen kleur in de tuin te hebben. Als je van mijn plantenlijst planten uit elk seizoen uitkiest, kun jij ook het hele jaar door genieten van kleur in de tuin!

Heb je weinig tot geen budget? Ook daar is aan gedacht, er is namelijk een maandelijkse stekjesruil!

Alle foto’s en filmpjes zijn door mij gemaakt en zijn van planten uit mijn eigen tuin.

Veel plezier met tuinieren!