Mijn verhaal

Welkom!


Voor wie mij (nog) niet kent, mijn naam is Marleen, het gezicht én inspiratiebron achter het Om de tuin leiden.

Adviesbureau ecologisch tuinieren
Wat ooit begon als het delen van enkele tuinfoto’s via social media is uitgegroeid tot een adviesbureau op het gebied van ecologisch tuinieren.

Via Om de tuin leiden geef ik namelijk als ecologisch landschap consultant advies over klimaatbestendige tuinen en landschappen, laat ik je zien hoe je aan de slag kunt gaan met natuurlijk tuinieren en is het streven om in elke tuin in Nederland een stabiel ecosysteem te creëren.

Ecologisch landschap Consultant
Ik ben me afgelopen jaren steeds meer gaan verdiepen in natuurlijk tuinieren en hoe je in de tuin (en omgeving) een stabiel ecosysteem kunt creëren. Ik verbaas me erover dat er nog steeds zoveel tegeltuinen zijn, terwijl we juist met herstellen van bodem/landschappen de wereld kunnen verbeteren. De hoogste tijd voor mij om mijn kennis op het gebied van natuurlijk tuinieren in te zetten en mensen enthousiast te maken van het hebben van een fijne, duurzame groene tuin/buitenruimte.

Via @omdetuinleiden (Instagram) deel ik dagelijks tuintips, op deze website verschijnen er wekelijks waardevolle artikelen, elke week is er een LIVE Q&A (#tuintalks) en dankzij mijn werk als Groene Ambassadeur voor de Gemeente Schagen draag ik mijn ‘steentje’ bij aan het redden van de wereld.

Nu ben ik wel benieuwd, wat doe jij om jouw tuin/omgeving te vergroenen?

Veel plezier met tuinieren en tot snel!