➤Heb jij net zoals ik elk jaar weer dat je tijdens een grote garage schoonmaak/opruiming nog ergens bloembollen tegenkomt? Bloembollen zoals bijvoorbeeld tulpen kunnen nog prima in januari in de volle grond geplant worden! Bloembollen zijn heel sterk en zitten vol met voedingsstoffen en zullen hun best doen om te bloeien. Als je bloembollen zoals tulpen ‘pas’ in januari plant, bloeien ze alleen iets later, maar dat is het wachten waard!

Tulipa ‘Tarda’ (Wilde tulp)

➤En wil je eens wat anders qua tulpen, kies dan voor bijvoorbeeld Tulipa ‘Tarda’ (Wilde tulp). Dit is een wat kleinere/lagere tulp, maar zal je zeker niet teleurstellen! Bloeit geel met een witte rand. Deze tulp is geschikt voor verwildering (je kunt de bloembollen dus lekker in de grond laten zitten) en is dol op een zonnig plekje.

↬Houd met het planten van de bloembollen wel rekening met;
-dat het tijdens het planten niet vriest
-dat de grond niet extreem nat is (dan kunnen de bollen gaan rotten)

➤Is de grond wel bevroren of extreem nat? Geef de bloembollen dan een plekje in de tuin in een pot (met potgrond). Op omdetuinleiden.com kun je meer lezen over tuinieren in potten.

➤Een andere optie is om de bloembollen een plekje in huis te geven. Plaats de  bloembollen ongeveer 6 tot 8 weken in de koelkast zodat ze de nodige koudeperiode krijgen. Deze koudeperiode zouden de bloembollen anders tijdens de winter buiten krijgen en deze hebben ze nodig hebben om de bloemknop te ontwikkelen. Plant ze daarna in een pot om nog heel lang in huis van de bloei te genieten. LET OP: Het heeft eigenlijk geen zin om de in de garage gevonden bloembollen nog een jaar daar te bewaren; bloembollen zijn levende planten en als ze te lang bewaard worden, drogen ze helemaal uit en moet je ze daarna alsnog weggooien.

Meer lezen? Er staan ook artikelen over tuinieren in potten, wintertuinbeplanting of tuinieren met stinzenplanten voor je klaar!