Wil je in 2019 genieten van de tuin, dan zul je alvast vooruit moeten denken. Om in het voorjaar te kunnen genieten van tulpen, narcissen of hyacinten zul je in de herfst al moeten beginnen met het planten van de voorjaarsbloembollen. Plant de voorjaarsbloembollen voordat de vorst begint (en het liefste voor half december), deze bollen hebben namelijk een koude periode nodig om tot bloei te kunnen komen. Stel dit klusje dus niet uit om in het voorjaar 2019 er heel veel plezier van te kunnen hebben!

Bloembollen van FAM Flower Farm

Ik begon mijn zoektocht naar de perfecte voorjaarsbloembollen online en ik kwam uit bij FAM Flower Farm. Als snel raakte ik in contact met Marlies en Linda (de drijvende krachten achter FAM Flower Farm dat bestaat uit twee Hollandse FAMilie kwekerijen gelegen in de bollenstreek tussen de prachtige bollenvelden naast Keukenhof in Lisse in Holland). Hun enthousiasme en passie voor hun ‘werk’ is echt heel erg aanstekelijk!

Ik kreeg een prachtig pakket vol met bloembollen (tulpen en narcissen) thuisgestuurd. Wat een feestje maken zij van het verzenden van bloembollen! Om je een beetje een idee te geven van hoe dat er uit ziet:

Naast de diverse bloembollen zit er nog meer in de prachtige pakket;

-handgeschreven kaartje
-setje (bloemen)kaarten om bijvoorbeeld zelf te versturen of in te lijsten
-uitleg over het planten van de bloembollen

Ondertussen zitten alle bloembollen in de grond, aankomend voorjaar zal ik de foto’s van de tulpen en narcissen met jullie delen, wordt vervolgd!