Omdat het aantal volgers ineens in een rap tempo toeneemt, ik steeds vaker word uitgenodigd om te komen spreken/presenteren en omdat er nogal wat mensen zijn die denken dat ik ‘een oude oma uit Leiden ben’, hierbij even een voorstelrondje;

Het tuinhuis(je) is mijn domein!

Mijn naam is Marleen, 34 jaar en woonachtig in het mooie Schagen (ik woon dus niet in Leiden, zoals velen van jullie denken 😉 )

Tuinieren
Ik heb altijd al interesse gehad in tuinieren en het schrijven van verhalen zit in mijn DNA. Na de geboorte van onze zoon 2 jaar geleden, ben ik mij intensiever bezig gaan houden met tuinieren (onze tuin is ongeveer 200m2) en alles wat daarbij komt kijken. Het is een fijne, gezonde hobby die prima te combineren is met een kleine vriend die lekker binnen (of buiten!) lag te slapen of te spelen.

Spelend ontdekken
Nu is hij bijna 2 en helpt mij met het planten van bloembollen, het vegen van bladeren (het duurt soms 3 uur maar dan heb je ook wat) en het uitzoeken van de perfecte plek voor nieuwe beplanting. Daarnaast leert hij mij ook anders naar dingen te kijken; zo ging hij laatst een bloembol helemaal uit elkaar halen en bestuderen. Samen hebben we er eens goed de tijd voor genomen om te kijken hoe een bloembol is ‘opgebouwd’. Best bijzonder om zo weer even opnieuw naar dingen (die zo vanzelfsprekend zijn ondertussen) te kijken en te leren.

Liefde is; samen bollen planten
Lekker in de frisse buitenlucht rennen en spelen.

‘Om de tuin leiden’
Ruim een jaar geleden ben ik begonnen met een Instagram account. Ik ben een echte taalgoeroe en al gauw was daar de naam ‘Om de tuin leiden’. Instagram is een fijn platform waar ik mijn liefde voor de tuin, fotografie en schrijven met iedereen (die het interessant vindt) kan delen! Al snel was ook daar de website omdetuinleiden.com, omdat ik nogal vaak aan mijn maximaal aantal tekens zit op Instagram 😉

Naast het tuinieren zelf, vind ik het ook heerlijk om te stylen!

Kennis delen
Ik deel onder andere tips over beplanting, verantwoord tuinieren en basistechnieken. Ook kun op mijn Instagram account terecht voor algehele tuininspiratie, leer je alles over het hebben van een kleurrijke tuin, zorg ik ervoor dat je jouw tuingeluk (weer terug) kunt vinden en stel ik vragen om zinvolle discussies op gang te brengen. Ook kun je op mijn Instagram account terecht voor verhalen over tuinieren met kinderen. Steeds vaker word ik gevraagd om te komen presenteren/spreken, wordt er binnenkort een interview van/met mij geplaatst in de Groei & Bloei en mag ik mooie/groene producten uitproberen.

Mijn trots; een haag van Skimmia’s!

Positiviteit
Het mooiste aan Instagram vind ik de positiviteit; het delen van tips, elkaar op een positieve manier inspireren (zonder iemand af te vallen) en ik haal er dan ook heel veel plezier en energie uit! De wekelijkse online/offline gesprekken, inspiratie en nieuwe tuinvrienden; wat een gezelligheid!

Ik zet mij graag in voor een ‘Groener Schagen’, en waar kun je beter starten dan bij jezelf? Tuinieren kan moeilijk zijn, maar dat hoeft eigenlijk helemaal niet. Er zijn zoveel prachtige planten die weinig tot geen onderhoud nodig hebben en waar je ook nog eens heel lang van kunt genieten. Planten die een heerlijke geur verspreiden, een lange bloeitijd hebben en ook in de winter zorgen voor een gezellige tuin. Heb ik je al enthousiast gemaakt?

Ook uitgebloeide planten kunnen er prachtig uitzien.

Om de ‘winter’tuin leiden – Feestmaand
En over enthousiasme gesproken; de gehele decembermaand staat in het teken van ‘Om de wintertuin leiden’. Een maand vol leuke workshops, give aways, wintertuininspiratie, groene acties, verbinding en vooral ook gezelligheid! Doe je mee? Volg mijn IG-account of hou de website in de gaten.

Deze foto is gemaakt in november, zie je hoeveel groen/kleur er nog te zien is!

Verhuizen
Volgend jaar mei gaan wij verhuizen naar een prachtige tuin van bijna 500m2! Ik kijk ernaar uit om weer nieuwe dingen uit te proberen, tips te krijgen van de huidige eigenaar en om weer nieuwe ‘plaatjes te schieten’
Daarnaast gaat er eindelijk een lang gekoesterde wens in vervulling; er komt een tuinkas! De komende maanden ga ik mij daar eens goed in verdiepen; wat voor model, wat moet er in komen te staan en van welke leverancier word ik bij?

Offline
Voor iedereen die eens offline wilt babbelen; dit jaar zal ik presenteren bij Tuinidee2020 of sluit je aan bij de (nieuw op te starten) Tuinclub in Schagen!

Tot snel!