Ik ben echt dol op kleur in de tuin! Ik hou me eigenlijk niet zo bezig met welke kleuren het beste bij elkaar passen (misschien zou ik dat wel moeten doen 😉 ), maar ik richt de borders altijd een beetje in op gevoel.

Per seizoen zijn er verschillende planten/struiken/bolgewassen (zowel in de volle grond als in pot) die de show stelen als het op kleur aankomt. Om jullie van wat inspiratie te voorzien, heb ik een lijst (per seizoen) voor jullie samengesteld:

Voorjaar:

Violen
Narcis
Krokus
Krokussen
Tulp
Skimmia japonica
Skimmia japonica
Viburnum tinus
Glansmispel (rood blad)

Zomer:

Monarda ‘fireball’
Monarda ‘fireball’
Dahlia
Dahlia
Dahlia
Campanula
Brandkruid (Phlomis)
Spaanse vlag
Salvia
Salvia
Hebe
Monarda ‘fireball’ en Lychnis
Kattenkruid
Duizendknoop (Persicaria)
Rozen
Siererwt
Margrieten

Najaar:

Pindakaasstruik
Pindakaasstruik
Echinacea purpurea
Echinacea purpurea
Herfstaster
Herfstanemoon
Skimmia japonica
Bolchrysant
Hebe (linksvoor)
Hemelsleutel
Hemelsleutel

Winter:

Skimmia japonica
Leucothoe
Viburnum bodnantense ‘dawn’
Viburnum bodnantense ‘dawn’
Viburnum tinus
Viburnum tinus ‘eve price’
Hebe ‘frozen’ flame (paars)
Pieris
Winterviolen

Welke is jouw favoriet?